Warmtewisselaars worden gebruikt om warmte efficiënt over te brengen van het ene medium naar het andere. Ze worden meestal gebruikt in veel commerciële/industriële toepassingen.

Er zijn veel soorten warmtewisselaars. De twee meest voorkomende typen zijn tube and shell warmtewisselaars en plate and frame warmtewisselaars. Het op de juiste manier onderhouden van de warmtewisselaars op uw fabriek kan u geld, uitvaltijd en reparaties besparen. Onderhoudswerkzaamheden worden meestal gepland om op gezette tijden te worden uitgevoerd voor reiniging en inspectie. In geval van lekkage/verlies van efficiëntie worden warmtewisselaars echter direct onderworpen aan onderhoud.

Elk type warmtewisselaar heeft zijn eigen specifieke protocol als het gaat om onderhoud en probleemoplossing en er zijn veel voorkomende problemen die kunnen optreden. Na verloop van tijd kunnen meduimresten en vuil zich ophopen met als gevolg de warmteoverdracht vertragen en de efficiëntie verminderen. Gecorrodeerde pakkingen, drukverlies, verstopping en vervuiling zijn allemaal problemen die uiteindelijk de warmtewisselaar van uw systeem kunnen treffen.

Technium heeft vele jaren ervaring met het onderhoud van warmtewisselaars en onze diensten omvatten:

  • Demontage/montage
  • Testen
  • Tube-isolatie
  • Torque & Bolt Tensioning

 

Neem contact op

Wij staan altijd tot uw beschikking om u te voorzien van meer informatie en/of eventuele vragen te beantwoorden om een effectieve oplossing aan te dragen voor al uw industriële behoeften.

Contact